SORU 81 ) QRT kodunun manası nedir?
a) Dinlemede kalın veya dinliyorum
b) Göndermeyi durdurayım mı?
c) Mevkiiniz neresidir?
d) Mesajım var
QRT kısaltması “Göndermeyi durdurayım mı?” veya “Göndermeyi durdur” anlamlarında kullanılmaktadır.Bizde istasyonu kapatmak anlamında da kullanılmaktadır.
Doğru cevap ( b ) şıkkıdır.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 82 ) QRZ kodunun manası nedir?
a) V serisi göndereyim mi?
b) Beni kim çağırıyor
c) Gücü azaltayım mı ?
d) Hazırım
QRZ kısaltması “Beni kim çağırıyor” anlamında kullanılan bir Q kodudur.
Doğru cevap ( b ) şıkkıdır
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 83 ) 73 kısaltması mors haberleşmesinde hangi anlama karşılık gelir?
a)Göndermenin tam ve doğru olarak alındığını belirtmek
b) CQ genel çağrısı
c) Selamlar
d) İstasyonumu kapatıyorum
73 kısaltması “Selamlar” anlamına kullanılan bir kısaltmadır.
Doğru cevap ( c ) şıkkıdır
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 84 ) 10100 – 10150 KHz frekans bandına müsaade edilen azami çıkış gücü (PEP) ne kadardır?
a) 400 W b) 150 W c) 100 W d) 75 W
30 metre bandı olarak da adlandırılan bu bandda müsaade edilen azami (PEP) güç 75 wattır.
Doğru cevap ( d ) şıkkıdır.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 85 ) Amatör bandda dinleme halinde iken karşıdan TA8UJ gibi bir çağrı işareti duyulduğunda bu çağrı işareti aşağıdaki illerin hangisinden yapılmış olabilir?
a) Nevşehir b) Şanlıurfa c) Kars d) Bursa
TA8UJ çağrı işareti 8. bölgede bulunan bir amatöre aittir.Şıklarda verilen şehirlerden Şanlıurfa 8. bölgededir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 86 ) Amatör bandda dinleme halinde iken karşıdan TB5CCW gibi bir çağrı işareti duyulduğunda bu çağrı işareti aşağıdaki illerin hangisinden yapılmış olabilir?
a) Manisa b) Uşak c) Mersin d) Aydın
TB5CCW çağrı işareti 5. bölgedeki bir istasyona aittir.Şıklarda verilen şehirlerden Mersin 5. bölgededir.
SORU 87 ) Aşağıdaki frekanslardan hangisinde SSB haberleşmesi yapılabilir?
a) 14010 KHz
b) 7010 KHz
c) 14250 KHz
d) 21035 KHz
Yukarıda verilen frekanslardan sadece 14250 KHz frekansında SSB muhaberesi yapılabilir
SORU 88 ) 40 m bandı aşağıdakilerden hangisidir?
a) 21000- 21450 KHz
b) 20-21 GHz
c) 7000-7100 KHz
d) 14300-14350 KHz [/colour]
40 metre bandı 7000-7100 KHz frekanslarındaki banda verilen isimdir.(Artık 7200'e kadar yükseltilmiştir)
SORU 89 ) TA2KA çağrı işaretinin özelliği nedir?
a) 2.Bölgede bulunan bir amatöre air istasyondur
b) Dernek istasyonudur
c) Eğitim ve öğretim kuruluşlarına air istasyondur
d) 2.Bölgede geçici olarak çalışan bir istasyondur
Bu işaret 2. bölgedeki bir derneğe ait çağrı işaretidir.
SORU 90 ) TA5ED nin milli fonetik alfabeye göre hecelenmesi nasıldır?
a) Trabzon – Afyon – Beş – Edirne – Diyarbakır
b) Tekirdağ – Ankara – Beş – Edirne - Denizli
c) Trabzon – Ankara – Beş – Erzurum – Düzce
d) Trabzon – Ankara – Beş – Edirne – Denizli
Trabzon – Ankara – Beş – Edirne – Denizli olarak hecelediğimize göre ( d ) şıkkı doğru cevaptır.
Özhan Önder TA3BQ
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=1231.0