0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anten gergisi olarak kullanılacak olan misinaların Ultraviyole ( UV ) ışınlarına dayanıklı olmaları gerekir. Normal misinalarla yapılacak gergiler 1-2 yaz sonrasında gevrek bir hal alıp söylediğiniz gibi parçalanacaktır.Kullanacağınız UV ışınlarına dayanıklı misinaları köprü tezgahlarından değil, balıkçılık malzemeleri çeşitleri satan ve çeşit bulunduran ciddi mağazalardan temin edebilirsiniz. Kapalı paketlerde, markalı ve üzerinde "UV Resistant" yazmasına dikkat etmelisiniz. Bu çeşit ürünler "Fluorocarbon misinalar" olarak da bilinir.Konu oldukca dağıldı ama emek çekerek yapılan işleri bir kerede tam yapmak gerek. Moderatör arkadaşlar belki anten malzemeleri ile ilgili bir konu altında bu ve benzer notları kopyalayabilirler.A.Tahir DENGİZ, TA2TTAMSAT - ANTRAKANKARA
Bu antenın yapımını da değişik mekanlarda amatör arkadaşlarla paylaştım... şu an benim yaparak hediye ettiğim anten sayısı 15 civarında dır... ve kimseden olumsuz yorum gelmedi ... 2. anten olarak bende gm 300 cihazıma bağladım halen kullanıyorum...yapımını Video olarak paylaşacağım yakında ... selamlar
belgeniz hayırlı olsun ...bilgiler cok acıklayıcı ve net... Benim size tavsiyem, öncelikle 1 tane orjınal bır anten edinerek çatıya koymanız ve devamında amator arkadaslarla istişarelerde bulunarakfaaliyetlerinize devam etmektir... hiçbirzaman dar bakmayın amatörlüğe..... bir el cıhazı alıp öylece devam etmekten ziyade kendinizi surekli geliştirin... mobil ve base cıhazlar almaya bakın..tavsiyem budur.. suan nagoya 770r antenım var bunun dısında bır tane daha almaya karar verdım onuda catıya koyacagım mobıl olarak ılerleyen zamanlarda almalyı dusunuyorum cevap için tesekkurler
Yusuf bey bu anteni bende yapmayı düşünüyorum kullanılan borunun uzunluğu ne kadar acaba,yapım için net ölçümlü bir şema ekleye bilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.
TA1 ALU selamlar öncelıkle anten Dual Band Half-Wave Flower Pot Antenna olan....fishing line denen balık oltası veya sağlam bir ip... ben ip kullandım.. Görevi boru içersindeki kabloyu gergın tutmak boru içersinde kıvrılmasını önlemek......
Yusuf Bey paylaşımınız için çok teşekkürler,Bu anteni yapabilmek için 25mmx3.5mm kompozit pvc boru işimi görür mü? Borunun içinde dik durmasını sağlayan bir malzeme var, fakat her hangi bir iletkenliği yokmuş. Elektronikçi bir arkadaş anten yapımına uygun olduğunu her hangi bir engel teşkil etmeyeceğini söyledi.Bu antene uygun mudur peki?
Başlatan TB3PSU
Başlatan TA2AHP
Başlatan TA2IKY
Başlatan TA2ANS
Başlatan TA3V