Sayın Akahmet, "?" (Soyadınız değilse lütfen kusura bakmayınız.)
Sorularınıza sağlıklı cevap almak istiyorsanız net ve açıklayıcı, yada resimlerle birlikte sormalısınız.
1- 2.75 sağa ve sola olan değerin (mm-cm-dm-m-
km) mi olduğu belli değil, hatta bir ölçü olup olmadığı da belli değil.
2- Yapmak istediğiniz anteni hangi frekansta çalıştırmak istiyorsunuz? (HF frekanslarında mı, 50 MHz mi, 144 MHz mi, yoksa 430-440 MHZ demi, belki de 2.4 GHz de WI-FI cihazınızda çalıştırmayı düşünüyorsunuzdur.) Doğru cevap için bilmemiz gerekir.
3- Bir frekans için boyutları hesaplanan anteni daha kısa/uzun boyda yapmak istiyorsanız bobin/kondansatör gibi elemanlar kullanarak bunu yapabilirsiniz ancak kayıplarınız artacak ve anten karakteristikleri değişecektir.
Gereksiz yere zaman ve para kaybetmeden amacınıza uygun bir anten şeması temin edip, şema üzerinde sorular sormanızı öneririm.
Çalışmalarınızda başarılar, kolay gelsin.
A.Tahir DENGIZ, TA2T
ANKARA
Merhaba,
Elimde 5/8 anten bulunmakta.Ancak daha ufak bir anten yapmak istiyorum.En ufak antenin 1/4 olduğunu öğrendim.1/4 Antenlerde bobin gerekmiyormuş.Bende kendim yapabilirim diye düşündüm.2.75 sağa, 2.75 sola alüminyum çubuktan anten yapılıyormuş.Forumda okudum.Ama ben daha kısa anten istiyorum.İstediğim şekilde anten yapmak mümkün mü? Eğer mümkünse yapabilmem için neler gereklidir?