Merhabalar,
sorum belkıde cok basıt ancak bır mantıklı cevap bulamadım. Olay su;
ıstanbulda merkezi bır noktada yaklasık 3-4km lık bır alanda telsızıme bır kurumun telsız konusmaları takıldı. Ismı lazım degıl bu kurumdakı arkadasların UHF ve oldukca kısa antenı olan el cıhazları kullandıgını bılıyoum. Yanı teknık olarak sanırım max 5W cıhazlar. Benım ılgılendıgım yada sorudakı olay kurumun hangısı oldugu yada ne konustukları degıl. Acıkcası frekans gezerken takılan bır yer. benım ıcın onemlı olan burada kafama takılan teknık konu.
bu kurumdakı arkadasların bulundugu bolgede onların konusmalarını tamamen duyamıyorum mesela kendı aralarında konusmaları cok parazıtlı gelıyor ancak merkezın o arkadaslara yaptıgı anonslar cok net. muhtemelen merkezdeı telsızın gucunun yuksek olmasından kaynaklanıyor. Merak ettıgım su bu arkadasların elındekı telsızlerın nasıl bır yetenegı varkı kendı aralarında konusabılıorlar ve anlasabılıyorlar. cunku aynı alanda bulunmama ragmen hatta bu arkadasların yanındakı sokakta bulunmama ragmen kendı aralarındakı konusmaları ben net duyamıyorken onlar nasıl net duyup anlasabılıyorlar?
tekrar belırtmek ısterım burada bu kurumun kım yada arkadasların kımler oldukları onemlı degıl. benımle aynı mesafede bulunup benım duyamadıgım anonsları nasıl duyabılıyorlar. Asıl merak konusu bu.
bılgısı yada fıkrı olan arkadaslar varsa acıklayabılırlerse sevınırım.
Bu arada bu konusmalar bır role uzerınden yapılmıyor.
tesekkurler
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=1046.0