Çağrı işaretiniz öncelikle hayırlı olsun.
Sizi çok iyi anlıyorum; amatörlüğe ilk başladığımda bende diyordum ki çevremde hiç vhf uhf röle yok,bölgemde tanıdığım amatör de yok fakat zaman geçtikçe pek çok değerli amatör büyüklerimiz ve kardeşlerimizle tanıştım.
Echolink sistemi üzerinden önce pratik yaptım, burada sayımız arttıkça ilimizde bir vhf birde uhf röle imkanımız oldu v.s. bunlar yaklaşık 2 - 3 yılda oldu. Bu süreçte ben de çok cihaz araştırması yapım ve en sonunda tavsiyeleri de dikkate alarak yaesu ft 60 dual bir cihazı 409 shoptan aldım. Son derece de memmnunum.
Daha sonra ikinci el bir GP300 Aselsan 4822 mobil cihazları edindim. Alan marka hem hf vhf hem de uhf bir swr/power metre aldım. Bir Ruslan 2m yagi ve uhf içinde maxon onteni kendim imal ettim ve kullanıyorum.
Geçen yıl Alp Bey'den (yukarıda yazdıklarına nazire yapayım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ikinci el çok temiz bir Alinco 605 dual mobil cihaz aldım, evde şu an an 5W güçte onu kullanıyorum, mükemmel çalışıyor.
Şimdilerde A sınıfı da olunca gözümü HF ye diktim bir 1/9 balun ve long wire anten yaptım bile. Uzun sözün kısası yurtdışından getirmek problem değilse güzel cihazlar alabilirsin fakat ülkemizde de uygun fiyata cihaz devreden pek çok amatör arkadaşımız mevcut. Anen konusunda imkanın varsa kendin yapmanı öneririm zevki anlatılmaz ve kalitesi istediğin gibi olur. Yok değil dersen Alp Bey'in yagileri meşhur ve oldukça uygun fiyatlı ben de onları tavsiye ederim.
Bizlerinde yapabileceğimiz şeyler olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
Selamlar, 73...