Amatör Telsizcilik - Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Bilgi Paylaşım Platformu

AMATÖR TELSİZCİLİK BİLGİLENDİRME => BÜROKRASİ,KANUN YÖNETMELİK => Konuyu başlatan: TA2OM - 3C3CA - 17 Ekim 2023, 12:30:41

Başlık: 2. sınıf cihaz uygulaması yok
Gönderen: TA2OM - 3C3CA - 17 Ekim 2023, 12:30:41
BTK sayfasından:

5.11.2020 tarihli ve 31295 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği (2014/53/AB) (TEY) ile; 24.3.2007 tarihli ve 26472 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği (1999/5/AT) yürürlükten kaldırılarak Sınıf 2 Bildirim Formu onayı için Kurumumuza başvuruda bulunulması uygulamasına son verilmiştir.

(https://www.btk.gov.tr/sinif-2-bildirim-formu-ile-bilgi-teknolojileri-ve-iletisim-kurumuna-basvuruda-bulunulmasi-uygulamasina-son-verilmistir (https://www.btk.gov.tr/sinif-2-bildirim-formu-ile-bilgi-teknolojileri-ve-iletisim-kurumuna-basvuruda-bulunulmasi-uygulamasina-son-verilmistir)

Devamnı ve ilgileri okuduğumda, cihazların örneğin Avrupa Birliği normlarına uygun olduklarına dair işaretin yeterli olduğunu anlıyorum ben.

Bu durumda, AB'de satılan cihazı getirmekte sıkıntı yok

Gİümrüğün bundan haberi var mı?
Doğru mu anlamışım..

Selamlar