Amatör Telsizcilik - Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Bilgi Paylaşım Platformu

CİHAZLAR,KULLANIM,YAZILIM => TÜM TELSİZLER'DE => Konuyu başlatan: TA5ACC - 01 Temmuz 2011, 22:56:59

Başlık: Ses çıkış gücü ve uzun şarj süresi
Gönderen: TA5ACC - 01 Temmuz 2011, 22:56:59
İki özelliği ayrı ayrı telsizlerde örnek gösterebilirsiniz. Varsa bildiğiniz her iki özelliği beraber de olabilir.

1. Ses çıkış gücü en yüksek (harici hoperlor+mayk takıldığında mayktan da kuvvetli ses çıkışı olacak.)

2. Şarj süresi en uzun giden (Yüksek güçlü opsiyonel bataryası mevcut olabilen ve takıldıktan sonrası örnek de verilebilir. Ör: 2000mah 2200mah ve üzeri gibi, olmasa bile ekonomikliği de ön planda olabilir.) Stand-By süresi öncelikli olsun, cihaz hiç TX yapmadığı takdirde uzun süre dayanabilen.


Bu özelliklerde bildiğiniz, gördüğünüz, kullandığınız cihazlar varsa belirtirseniz genel anlamda tüm kullanıcılar açısından iyi bir konu olacağına inanıyorum. Malum el cihazlarında aranan 2 önemli özellik olduğunu düşünmekteyim.
Başlık: Ynt: Ses çıkış gücü ve uzun şarj süresi
Gönderen: bartınlı - 17 Temmuz 2011, 22:36:37
yaesu vx=3r yi oneririm
Başlık: Ynt: Ses çıkış gücü ve uzun şarj süresi
Gönderen: TA2AHW - 17 Temmuz 2011, 22:53:03
h
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
(harici hoperlor+mayk takıldığında mayktan da kuvvetli ses çıkışı olacak.)


yaesu icom kenwood motorola gibi telsizlere bakarsanız bu özelliklerde telsiz bulabilirsiniz. ayrıca kusura bakmayın belki benim bilmediğim birşey vardır ama yukarıda ne yazmak istediğinizi anlamadım açıkçası, taktığınız hoparlör ve mayka göre değişecektir. ayrıca harici hoparlör takmanın mantığı zaten daha yüksek ses yada daha kaliteli ses almak değilmi? bilmediğim birşey vardır
Başlık: Ynt: Ses çıkış gücü ve uzun şarj süresi
Gönderen: TA5ACC - 18 Temmuz 2011, 14:25:53
El telsizlerine takılan mayk dan bahsediyorum. Telsizin çıkış gücü yüksek değilse mayk ın da çıkış gücü pek yüksek olmuyor gördüğüm kadarıyla. Mayk ın ayrı bir elektrik beslemesi olmadığından sesi daha yüksek alma şansımız olmuyor.