Amatör Telsizcilik - Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Bilgi Paylaşım Platformu
AMATÖR TELSİZCİLİK,PAYLAŞIMLARIMIZ => GENEL BİLGİ DEPOSU => Konuyu başlatan: TA2WE - 14 Haziran 2011, 19:58:19
-
Selamlar Sn.Amatör dostlar;
Tahmin edebileceğiniz üzere bir radyo edinme konusunda çok hevesliyim. Tabiki okuduklarım kadarı ile acele etmem gerektiği, mandallama yapamayacağımdan şikayetçi olacağım gibi bilgiler paylaşılmış. Bende bekliyorum henüz. Tabi, Amatör bir cihaz ile CB bantlarında da geçicide olsa mandallama yapabileceğimi zannediyorum (bilgim olmadan fikrim olduğu için affedin :) ) Profesyonelleri dinlemek öğrenmek ve lisanssız kanallarda mandallama denemeleri için bir makine edinmeye karar verdim.
Peki, ikinci el bir radyo almaya karar verirsem nelere bakmalıyım? Çıkışı yada entegresi yanmış, tamir görmüş olması mühimmidir? Frekanslarda kayma, yada kalibrasyonlarında hata olup olmadığı vs nasıl anlaşılabilir.
Saygılarımla.
-
İkinci el cihaz almak büyük riskleri kabullenmektir bence. ancak, cihazlar konusunda bilgili, radyo amatörü olan kişilerden cihaz almak riski azaltacaktır.bildiğimiz gibi telsiz cihazları narin ve hassas cihazlardır.bilgisiz birisinin rastgele müdahale leri cihaza büyük zarar verecektir.örneğin: bir muayenin döndürülmesi, bobinlerin şeklinin bozulması gibi..yazmış olduğunuz frekans kayması,kalibrasyon bozulması gibi sorunlar ancak profesyonel cihazlar ve bakım ile düzeltilebilir. bu yüzden ikinci el cihaz alırken en azından cihazının temiz olduğunu garanti eden kişi ve amatörden alınız. (tecrübe konuşuyor) ona göre, profilimdeki gm900 2.el alınmıştır. ayrıca alacağınız cihaz tamir de görmüş olabilir.Burada önemli olan bilgili ,uzman kişi tarafından onarılmış olmasıdır.rastgele karıştırılmış , kurcalanmış cihaz hem size, hemde çevrenize zararlı olacaktır.73
-
Değerli nortwolf:telsiz cihazı üzerinden konuşma ve pratik yapmak istiyorsan CB cihazı edinerek başlayabilirsin.Cb cihazları yasal olan frekanslarda olmak kaydıyla(26.965-27.405 mhz aralığı)alma gönderme sohbet konuşma hatta arkadaş arama bile yapabilirsin.Bu konuda ruhsat belge vs istenmiyor.Tabiki sucu lardan veya tüpcü lerden veyahut gereksiz gevezelik yapanlardan boş kanal varsa.Not 10 yıl önce istanbul da böyleydi,şimdi nasıl bilmiyorum.Amatörlüğe gelirsek.O başlı başına bir sorumluluk ve otokontrol yöntemiyle çalışan bir haberleşme şeklidir.Ruleler kros sistemleri HF bandları SSTV ATV APRS vs vs bir çok sistemden oluşur.vede kuralları devlet tarafından belirlenmiştir.Konu çok uzun değerli kardeşim.Eniyisi amatör telsizcilik yönetmeliğini okumaya başlamak.Gerisi sana kalmış.selamlar 73.
-
Tüp ve sucular GSM band aralıklarına terfi ettiklerinden bu yana kamyonet üzerinde anten görmüyorum. Buna rağmen muhabbet yada arkadas aramak için sonra cop olmasi muhtemel ekipman edinmek istemiyorum.
Biraz daha HF mesafelerinde muhabbet etmek, biraz bizim denizci dostlar ile selamlasmak (seyrek te olsa) mümkünse... (Orkinosa gidiyorlar da...)ve tabiki acil durumlarda muhabere konularında kendimi yetiştirmek istiyorum. Yaesu masa üzeri ve el telsizi ikilisi su anda dikkatimde tabi çok zaman var edinmeye.
Teşekkürler.